fredag den 21. juli 2017

Jágrov otec reaguje na škrty: Mrzí ma, že som do klubu Jardu uvrtal

Kladňania zastupitelia schválili v stredu pozastavenie dotácií pre hokejový klub. Magistrát prispieval na mládež sumou sedem miliónov korún: 3,5 milióna pre tímy PZ Kladno, 3,5 pre mládežnícke tímy Rytierov. Zároveň však pomáhal hradiť prevádzku zimného štadióna 18 miliónmi ročne.

"Od začiatku roka sme rovnako dostali len jednu splátku. Je to len divadlo, "tvrdí Jágr starší, ktorý odovzdával hokejový klub svojmu synovi v roku 2011. Slávny útočník vtedy prevzal podiel vo výške 70 percent a oddiel financoval, aby zachránil krach a extraligu v meste. V roku 2014 Kladno spadlo do 1. ligy po prehratej baráži.

Teraz mesto pozastavilo dotácie pre klub kvôli problémovým faktúram.Jednu z nich na viac ako 11 miliónov korún vystavila klubu spol očnosť Jágr Team, ktorá rovnako ako väčšinový podiel v klube patrí Jágrovi mladšiemu.

"Tam sa asi stala chyba. Ide o konflikt záujmov, "pripustil Jágr starší, že došlo k nezrovnalostiam.

" Problém bol v tom, že syn hral v NHL a nechal tu plnej moci, takže to nemohol kontrolovať. Musím povedať, že ma dodnes mrzí, že som ho do toho v roku 2011 uvrtal. Byť v Amerike a nechať tu iných ľudí obhospodarovať klub svojim menom, to vždy predstavuje problém, "povedal pre iDNES.cz.

Ďalším dôvodom, prečo magistrát pozastavil dotácie, je aj Spoločenská zmluva firmy Hokej Kladno.Kým zastupiteľstvo schválilo, že má valné zhromaždenie rozhodovať 90 percentami hlasov, podľa zmluvy založenej v obchodnom registri to je dvojtretinovou väčšinou. To by mohlo ohroziť záujmy mesta, ktoré by stratilo možnosť účinne hlasovať, hoci má v klube podiel vo výške 30 percent.

"Táto situácia však bola jasn á zo zmluvy z roku 2011. Tam sa uvádza, že keď sa do 31. decembra 2014 nezíde valné zhromaždenie, tak sa rozhodovanie mení na dvojtretinovú väčšinu. Takže na meste to museli dávno vedieť a napriek tomu s tým nič nerobili, žiadna valné zhromaždenie zvolané nebola. A teraz sa zrazu čudujú, "upozornil Jágr starší.

Dotácia od mesta putujú iba na mládež, nie na profesionálny A-tím, ktorý po páde z extraligy hrá druhú najvyššiu súťaž.Od tretích tried až po juniorov má Kladno celkom 18 mládežníckych mužstiev. Sám Jágr mladší je podľa slov svojho otca v roku 2014 dotoval sumou 10 miliónov korún, čo je o tri milióny viac, než koľko má podľa zmluvy dávať mesto.

"Budeme rokovať, verím, že sa podarí nezrovnalosti vyriešiť , "povedal Jágr starší, ktorý je so situáciou zmierený. "Na svete sú horšie veci. Ma teraz len mrzí, že som do toho Jardu vtedy uvrtal. "


Ingen kommentarer:

Send en kommentar