torsdag den 20. juli 2017

Srbi na teste v Košiciach neuspeli. Kalvoda ďalšie posily ani nevyzerá

Balkánska enkláva sa na Hané nerozšíri. O duo srbských futbalistov nemajú v Košiciach záujem, ich test po prípravných zápasoch sa Senica (1: 1) a Gliwice (4: 1) skončil. Naopak zaujal ofenzívny hráč Pavel Moulis, ktorý prišiel na skúšku z Jablonca. Ďalšie šancu môže dostať už dnes, kedy sa Sigma zmerajú s Dunajskou Stredou.

Obranca Milenko Malovic si zahral proti Senici, záložník Milan Zorica bol u výhry nad poľským Piast Gliwice. Na ihrisku ale nijako nevyčnievali.

"Jeden zápas je málo, ale keď to porovnám, tak také hráčov tu máme. A brať sem ďalšie je zbytočné. Keď sem prichádza niekto zo zahraničia, mal by tie naše prevyšovať.Rovnako ako keď od nás ide hráč von, "vysvetlil tréner Sigmy Olomouc Leoš Kalvoda, ktorý má v tíme ešt e Čiernohorcov Denise Canu a novo za asistenta aj jeho krajana Darka Šuškavčeviče.

Okrem testovaného Pavla Moulis sa zatiaľ podľa kouča žiadna ďalšia posila pre nováčika najvyššej súťaže nerysuje. "Uvidíme. Ale ja si myslím, že už nikto ďalší nedorazí, "mieni Kalvoda.

Fanúšikovia mali možnosť proti Senici prvýkrát vidieť brankára Miloša buchty, ktorý prišiel po angažmán v Rapidu Bukurešť. "Je to kvalitný gólman. Poznám ho už z minulosti, kedy tu bol ako trojka.Vtedy bol ešte taký nevyzretý, "spomínal na dobu pred pätnástimi rokmi a spoločné angažmán Kalvoda. "Keď sa teraz naskytlo, že by mohol prísť, súhlasil som," dodal.

Jediný gól Sigmy strelil Michal Ordoš, hostia vyrovnali tesne pred prestávkou. "Senica je v príprave o dva týždne ďalej a bolo to vidieť. Boli živšie, vystriedali dve jedenástky, my sme hrali s jedným tímom a to bolo vidieť aj na únave a pohybu. Inkasoval i sme zbytočne v poslednej minúte, naše šance sme nepremenili. Po sústredení som ale spokojný, "poznamenal Kalvoda.

Lepšie dojem mal zo súboja s Piast Gliwice.Tímu poľskej najvyššej súťaže, ktorý vedie olomoucká legenda Radoslav Látal, nastrieľali do polčasu štyri góly. Vyvádzal hlavne Jan Navrátil, ktorý prvý gól strelil a na ďalšie dva nahrával. Vidieť bol aj strelec dvoch gólov Petr Ševčík.

"Prvý polčas bol dobrý, dali sme všetky štyri góly, aj keď sme aj inkasovali. V druhej polovici to bol chodiacou futbal. Viem, že toho chlapci mali za celý týždeň dosť, ale išlo to uhrať lepšie. Už to bol futbal starých pánov, v chôdzi, "všimol si kouč.

Dnes čaká Sigmu tretí prípravný zápas, v slovenskom Staškov sa od 17 hodín stretne s Dunajskou Stredou.K dispozícii bude aj uzdravený Jakub Petr, naopak s tímom už nie je Ondřej Kušnír, ktorému k dnešnému dňu skončila zmluva.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar