søndag den 23. juli 2017

Srbsko, ďalšie sok basketbalistov: Nehrozí, že by odpadli ako Chorváti

Nehrateľná sok? Kdeže, na to už Česi na EuroBasket ukázali veľmi dobrú formu, tento tím si verí.

Ale ťažšie súper než minule? S tým basketbalisti súhlasí.

"Bude to zase o trochu lepší tím ako Chorváti," porovnáva balkánska mužstvá Vojtěch Hruban: "Hlavne z pohľadu konzistentnosti, vyrovnanosti výkonov, šírky lavičky, kvality. Čaká nás ťažšie zápas, ale nie tím, s ktorým by sme nemohli hrať minimálne vyrovnaný zápas. "

V Roubaix, kde český celok po dobu play-off šampionátu býva, sa v utorok av stredu bude dolaďovať každý detail smerom ku štvrťfinále.

"Ťažká skúška.Srbi sú jedným z najlepších tímov na turnaji, zatiaľ ani raz nezaváhali, majú skvelé individuality, "pripomína rozoh rávač Tomáš Satoranský stopercentnú bilanciu tímu okolo megastar Miloša Teodosiče. "Ale je dôležité veriť si proti každému. Urobili sme historický úspech, ale bolo by dobré sa neuspokojiť a pomýšľať na ešte vyššie ciele. Sebavedomie máme. Chce to ďalej predvádzať výbornú obranu, eliminovať srbský talent. "

Talentu má budúci český protivník totiž na rozdávanie.

Tu je výber najväčších osobností: geniálny Teodosič, pod košom potetovaný obor Miroslav Raduljica , extrémne nebezpečný univerzál Nemanja Bjelica. "A tiež Bogdanovič, Nedovič…Zbraní majú veľa.Na druhú stranu nejde o nič, s čím sa tu nikto z nás nestretol, "dodáva si Hruban viery.

Keď zostaneme pri prvej trojice mien: Teodosič vie byť niekedy tak trochu Flink, ale potom predvedie mimoriadnu akciu a pokojne sám rozhodne, Raduljica zažiaril v osemfinále, kedy si proti Fínom za 19 minút pripísal 27 bodov.

"ich h lavným a najdôležitejším hráčom však je asi Bjelica," usudzuje Hruban. "Má za sebou vynikajúcu turnaj aj sezónu.Je to univerzál, čo na ihrisku robí strašne veľa: od nájazdu cez strieľanie a prihrávky až po behaní do protiútoku. "

Trénerská tím opäť rozoberá súperovu hru na prvočinitele - túto prácu museli s kyslými výrazmi oceniť aj porazení Chorváti , česká príprava bola precízne.

Lenže druhý z tradičných balkánskych basketbalových obrov bude ťažším sokom nielen herne, ale aj psychickú odolnosťou. "U Srbov nehrozí, že by odpadli v hlave ako Chorváti," vie Pavel Pumprla a jeho spoluhráč Hruban pridáva: "Zase sa dobre pripravíme a pôjde o to, ako zareagujú oni. Keď sme dokázali prečítať akciu Chorvátom, oni nezvládli vymyslieť nič navyše. "

Čo ukážu Srbi? Do duelu chýba deň a pol.A Petr Benda, jeden z mnohých Čechov vo výbornej forme, si vzdor víťazné šnúre favorita t rúfa tvrdiť: "Sme v takej eufórii, že už môžeme hrať s kýmkoľvek."


Ingen kommentarer:

Send en kommentar