torsdag den 20. juli 2017

Kde hľadať nástupcu Kadeřábka či Kalas? V Plzni, v Ajaxe i v Miláne

Pavel Kadeřábek hral júnové majstrovstvá Európy ako najlepší hráč ligy, ktorý si zaslúžil prestup do bundesligového Hoffenheimu. On, Václav Kadlec a Ladislav Krejčí sa k jedenadvacítce pripojili priamo zo zápasu reprezentačného áčka.

Tomáš Kalas má štart za Chelsea, skúsenosti z holandskej a druhej anglickej ligy. Ďalší z posledného tímu do 21 rokov pravidelne nastupovali v českej najvyššej súťaži. O podobné osobnosti sa nová jedenadvacítka zatiaľ oprieť nemôže.

Lavička totiž môže využiť len futbalistami narodené bet365 bonus po 1. januári 1994, ktorých v českej lige moc nebehá. Na druhú stranu je nutné pripomenúť, že bet365 ani Kadeřábek nebol hviezdou, keď v jedenadvacítce začínal.

"Počujem hlasy, že ročníky 1994 a mladší sú slabšie.Nechcem teraz nikoho porovnávať, nechcem posudzovať, ktorý je lepší, ktorý je horší. Ale je pravda, že minulá jedenadvacítka odohrala vydarené majstrovstvá Európy, aj keď do semifinále nepostúpila. Páčil sa mi spôsob hry, aký predvádzala, "premýšľal Lavička.

" Musíme si čo najrýchlejšie zmapovať hráčsky káder. Som presvedčený, že v Česku sú hráči, ktorí majú potenciál a kvalitu. Urobíme maximum, aby sme boli úspešní a na majstrovstvách Európy postúpili. "

Lavička prišiel k mužstvu necelé dva mesiace pred úvodným bet365 stavky zápasom Čechov v kvalifikácii, súperom sú Belgicko, Malta, L otyšsko, Čierna Hora a Moldavsko. Na šampionát, ktorý v roku 2017 hostí Poľsko, priamo postúpi len víťaz, druhý má šancu v baráži.

Kde bude Lavička hráčov hľadať?Najviac v slovenskej lige, ale aj v zahraničných kluboch.

"Základ kádra by mali tvoriť hráči z predchádzajúcich mládežníckych výberov, ktorí ukázali kvalitu," poznamenal Lavička.

Z kádra pre nedávnej majstrovstvá Európy z vekových dôvodov pripadajú do úvahy len Michal Trávnik, ktorý zo Slovácka prestúpil do Jablonec, a Teplický Ladislav Takács. V poslednej chvíli o turnaj prišiel slavistov Robert Hrubý.

Na jar najvyššiu súťaž pravidelne hrával Aleš Čermák, ktorý zo Sparty hosťoval v Hradci Králové. Nastupovali aj jihlavský Jakub Fulnek, ostravský Daniel Holzer, ligové skúsenosti majú aj jeho spoluhráči Filip Kaša a Matěj Helešic.

Boleslavský Stanislav Klobása, objav záveru ligy, dal v dvoch lig ových zápasoch dva góly.V obrane boleslavského tímu nastupovali Antonín Křapka či Lukáš Hůlka.

Lavička môže siahnuť aj po mladších hráčoch, Aleš Matějů sa dobre ukazuje v príprave Plzne po prestupe z Příbrami, kde je Ján Suchan.

zo zahraničia môžu na zrazy lietať Patricio Stronati z Austrie Viedeň, Stefan Šimič, ktorý pôsobí juniorke AC Miláno, či Dominik Mašek, ktorý je v holandskom SC Cambuur-Leeuwarden. Brankár Lukáš Zima je zase v juniorke FC Janov.

Veľkým talentom je Václav Černý z Ajaxu, ktorý je však ročník 1997, čiže o tri roky mladší než najstaršie hráči v kategórii.Ale prečo nie?

Keď bol Václav Kadlec na svojom prvom majstrovstvách Európy do 21 rokov, bol dokonca o štyri roky mladší než tí najstarší.


bet365 mobil bet 365

Ingen kommentarer:

Send en kommentar